Hotel Teluk Kemang Featured Image

Hotel Teluk Kemang

By [email protected] - Apr 09, 2019 (Last Updated Apr 15, 2019)

Teluk Kemang adalah sebuah pantai di Port Dickson yang terbesar dan paling popular. Ia terletak di antara Batu 7 dan Batu 8 di Port Dickson. Pantai Teluk Kemang ini mempunyai bilangan hotel, resort dan pangsapuri yang paling banyak.


Hotel di sini menyediakan penginapan untuk anda sekeluarga mahupun bersama rakan taulan. Pada hujung minggu dan cuti umum, pantai akan dibanjiri dengan ramai pelawat, sementara laut menjadi sibuk dengan sukan air bermotor.


Terdapat banyak kemudahan untuk pengunjung, termasuk tempat letak kereta, laluan pejalan kaki, gazebos, bilik mandi dan zon untuk kedai-kedai cenderamata, gerai penjaja dan restoran. Selain itu, setiap tahun diadakan Festival Port Dickson untuk pengunjung di Dataran Teluk Kemang. Dataran ini juga boleh digunakan untuk mereka melakukan aktiviti rekreasi di masa lapang.


Berikut adalah senarai hotel yang menarik untuk anda bermalam di Teluk Kemang:


Hotel Seri Malaysia Port Dickson

Hotel Seri Malaysia Port Dickson Gallery Photos

Hotel Seri Malaysia Port Dickson terletak di Batu 4, menghadap ke Selat Melaka. Hanya 45 minit memandu dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA). Pekan kecil ini yang terkenal dengan hasil arangnya, kemudian berkembang menjadi destinasi pelancongan kegemaran dengan pantai yang bersih dan luas.


Lokasi: PT 49, Jalan Pantai Batu 4,  Port Dickson
Harga Dari:  RM140 / malam

Waterfront Boutique Hotel Gallery Photos

WaterFront Boutique Hotel terletak di Port Dickson. Pengunjung boleh menikmati pemandangan laut dari ruang terbuka yang luas. Wi-Fi percuma disediakan di seluruh hotel dan di semua bilik tetamu. Selain itu, tempat letak kenderaan percuma juga disediakan.


Lokasi: 4-G-21, Persiaran Waterfront, PD Waterfront, Kampung Bahasa Kapor, Port Dickson
Harga Dari: RM 148 / malam 


Psst, nak dapatkan penjimatan dengan lebih murah lagi tak? Klik sini cepat!

Glory Beach Resort, PD

Glory Beach Resort Port Dickson terletak di pantai Tanjong Gemok yang menawarkan 6 blok service apartment untuk pelanggannya.  concept for its six blocks of apartment units. 

Menempatkan pelbagai kelengkapan percutian dan aktiviti riadah seperti sukan air, Glory Beach Resort sangat popular di kalangan pelancong lebih-lebih lagi pada musim cuti sekolah. Lokasinya yang strategik juga membuatkan resort ini digemari untuk percutian hujung minggu. 

Lokasi: Batu 2, Jalan Seremban, Tanjung Gemuk, 71000 Port Dickson
Harga Dari: RM 230 / malam 

Luxurious Lexis Water Chalet Private Unit, PD

Sekali sekala bertukar angin tak salah kan? Kali ini apa kata anda bercuti di Lexis Water Chalet pula? Chalet ekslusif ini menawarkan 1 tilam King dan 1 sofa bed beserta private balcony.

Bukan itu sahaja, yang menariknya terdapat juga jakuzi untuk anda nikmati semasa anda menginap di sini. Untuk yang kaki memancing, inilah masanya untuk anda bawa sekali batang pancing anda! Cuma perlu memancing dari chalet anda sahaja. Menarik bukan? 

Lokasi:Lexis Water Chalet, Jalan Seremban Batu 2,  Port Dickson
Harga Dari: RM 259/ malam 

The Regency Beach Resort terletak betul-betul di tepi pantai Port Dickson dan merupakan salah satu resort condo yang terbaik di sekitar Port Dickson.

The Regency Beach Resort juga berhampiran dengan kawasan tarikan di Port Dickson seperti PD Ostrich Farm, Litar Go-Kart, Pasaraya, kedai-kedai makanan dengan pelbagai juadah seperti masakan Melayu, India dan Cina. The Regency Beach Resort menawarkan 3 bilik kondo.

Lokasi: The Regency Tanjung Tuan Beach Resort, 5th Mile, Jalan Pantai, Port Dickson
Harga Dari: RM550/malam

Tempah Sekarang!


Walaupun dah habis scroll senarai di atas tapi anda masih belum lagi jumpa tempat penginapan di Port Dickson yang anda berminat untuk menempah? 


Kami mempunyai banyak lagi pilihan penginapan di Port Dickson untuk anda. Cuma klik pada imej di bawah untuk menyemak senarai! Search for accommodations

Featured image of
Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

5 (2 VOTES)