7 Hotel Kajang Berhampiran Tempat Menarik Featured Image

7 Hotel Kajang Berhampiran Tempat Menarik

By [email protected] - Jan 22, 2019 (Last Updated Jan 28, 2019)

Kajang adalah sebuah bandar di daerah Hulu Langat, Selangor. Kajang terletak bersebelahan dengan Semenyih, Hulu Langat dan Ampang. Kajang ditabdir di bawah Majlis Perbandaran Kajang. Bila bercakap mengenai Kajang, jarang sekali ia menjadi destinasi percutian.


Selalunya, mereka yang datang ke sini adalah atas urusan bekerja atau melawat sanak saudara. Tahukah anda Kajang mempunyai hotel Kajang yang menarik yang berhampiran dengan tempat tarikan di Kajang.


Sebenarnya, Kajang mempunyai banyak tempat menarik untuk dilawati. Ramai yang berpendapat Kajang ni famous dengan Sate Kajang je.Banyak sebenarnya yang membuatkan Kajang terkenal.  Jika anda seorang yang lasak dan sukakan cabaran luar, tempat-tempat ini di Kajang bersesuaian dengan jiwa anda seperti Agriculture Heritage Park, Sungai Tekala Recreation Forest, dan Saga Hill Trail. Namun, jika anda ingin meluangkan masa dengan keluarga, Taman Tema Bangi Wonderland Theme Park & Resort dan taman tema indoor District 21 adalah pilihan yang tepat. Selain itu, anda juga boleh lihat senarai penuh sukan ekstrim yang anda boleh lakukan di Selangor.


Sudah tentu anda mencari tempat penginapan selepas melakukan aktiviti lasak seharian kan. Seperti yang kami katakan di atas, Kajang mempunyai banyak hotel yang sesuai tidak kira anda datang berkeluarga, bersama kawan-kawan mahupun berseorangan. Tambahan pula, hotel Kajang ini terletak berhampiran dengan kawasan tarikan di Kajang yang kami maksudkan di atas ini. Jom lihat senarai hotel Kajang di bawah ini!


Inginkan penjimatan hebat ketika menginap di Hotel Kajang? Dapatkannya di sini!


Tidak puas dengan senarai hotel Kajang kami yang hampir dengan tempat tarikan di Kajang? Jangan risau, klik terus pada gambar di atas untuk melihat senarai lengkap tempat penginapan kami di Selangor.


5 Homestay Terbaik Di Cheras


Cheras merupakan salah satu mukim di  daerah Hulu Langat di negeri Selangor dan berdekatan dengan Kuala Lumpur. Ianya sinonim dengan IKEA dimana ramai yang akan datang untuk mencari idea dekorasi dalaman rumah dan perabot di sini. Tak lupa juga meatball IKEA yang sedap tu, yummy! Rugilah kalau datang IKEA Cheras tapi tak makan sajian popular tu. Kawasan-kawasan lain yang berdekatan dengan Cheras ialah Kajang, Bangi dan Ampang. Mari kita lihat 5 homestay terbaik di Cheras yang anda boleh tempah untuk penginapan anda semasa di Cheras nanti.


Homestay Ada Kolam Renang Di Selangor


Sebagai negeri yang berekonomi baik, pelawat ke Selangor boleh disebabkan faktor perniagaan ataupun percutian. Di sini disenaraikan beberapa homestay yang mempunyai kolam renang di Selangor untuk dipertimbangkan. Klik gambar di atas untuk membaca artikel lanjut ya!

Search for accommodations

Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

5 (1 VOTES)