Homestay Ada Kolam Renang Di Selangor Featured Image

Homestay Ada Kolam Renang Di Selangor

By [email protected] - Oct 23, 2018 (Last Updated Mar 03, 2020)

Selangor adalah sebuah negeri yang mengelilingi wilayah persekutuan Kuala Lumpur di antara sempadan negeri Perak (utara), Pahang (timur), Negeri Sembilan (selatan) dan Selat Melaka (barat). Terletak paling dekat ke ibu negara (Kuala Lumpur), Selangor mempunyai ekonomi yang paling kuat di antara negeri-negeri di Malaysia dari aspek keluaran dalam negara kasar (GDP) dengan menyumbangkan kepada 22.6% daridapa GDP negara. Oleh kerana itu, negeri Selangor adalah sebuah negeri maju dan mempunyai sistem pengangkutan yang cekap dan infrastruktur yang unggul.


Sebagai negeri yang berekonomi baik, pelawat ke Selangor boleh disebabkan faktor perniagaan ataupun percutian. Walau bagaimanapun, di sini disenaraikan beberapa homestay yang mempunyai kolam renang di Selangor untuk dipertimbangkan.


Hayder's Place Bangi - Evo StudioHayder's Place Bangi adalah homestay yang baru dan terletak di lokasi yang strategik, berdekatan dengan pelbagai tempat makanan terkenal sesuai untuk 'jalan jalan cari makan' . AEON Mall berada di tingkat bawah untuk membeli barangan kegunaan am. Untuk membeli-belah pula, Parkson terletak di tingkat bawah juga. Selain itu, terdapat banyak butik berhampiran pangsapuri ini. Sudah pasti sepanjang penginapan di sini, anda akan berasa selesa dan senang hati.


Alamat                    : A-13A-7 Evo Soho Suite Bangi, Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia

Harga                       : Dari RM130/malam

Bilangan Tetamu  : 4


Untuk Maklumat lanjut tentang homestay ini, sila klik di bawah.

Tempah Sekarang Dari RM130


Ita Kamil Homestay 1
Homestay Ita Kamil adalah sebuah rumah Semi D yang terletak di Indah Perdana, Banting. Terdapat dua rumah bersebelahan yang dilengkapi perabot dan hiasan ringkas yang tentu menjadikan kedua-dua rumah selesa ditinggal sehingga 6 orang. Setiap rumah mempunyai ruang tempat letak kereta untuk 2 buah kereta. Akan tetapi, Homestay Ita Kamil hanya disewakan kepada tetamu beragama Islam sahaja.


Alamat                    : Jalan Indah Perdana, Indah Perdana 1, Kg. Endah, 42700 Banting, Selangor

Harga                       : Dari RM380/night

Bilangan Tetamu  : 6


Untuk Maklumat lanjut tentang homestay ini, sila klik di bawah.
            

Meluangkan hujung minggu anda di homestay dilengkapi dengan kolam renang dan berpeluang  melarikan diri daripada kesibukan bandar. 

Lihat juga:

Homestay Ada Kolam Renang di Melaka

Homestay Ada Kolam Renang di Penang


Bonus: Nikmatilah diskaun istimewa dengan menggunakan promo kod kami!

Jeu D'EspritSebuah premis yang menyerupai rumah sekeluarga yang membawa perasaan kemesraan. Bukan sahaja itu, suasana di keliling pansapuri ini juga berkelihatan amat selesa di mana ruang lapang di homestay ini menggalakan aktiviti bersama kawan ataupun keluarga. Bayangkan sebuah homestay yang begitu selesa sehingga percutian boleh menjadi menyeronokkan walaupun hanya bersantai bersama keluarga/kawan-kawan di ruang tamu sahaja.


Alamat                    : Jalan BK 5a/3b, Bandar Kinrara 5, 47180 Puchong, Selangor

Harga                       : From RM250/night

Bilangan Tetamu  : 7


Untuk Maklumat lanjut tentang homestay ini, sila klik di bawah.


Homestay Sunway adalah sebuah unit pangsapuri terletak di Bandar Sunway berjarak lebih kurang 10-15 minit berjalan kaki ke Sunway Lagoon dan Sunway Pyramid. Homestay Sunway boleh menjadi pilihan terbaik jika anda ingin tinggal di kawasan Subang, Selangor. Selain itu, kediaman ini juga adalah berdekatan dengan beberapa universiti, pusat membeli-belah dan kelab golf. Harganya bermula daripada RM350/malam untuk 8 orang di Bandar Sunway nampaknya adalah satu tawaran yang berpatutan.


Alamat                    : Jalan PJS 10/11A, 46150 Petaling Jaya, Selangor

Harga                       : Dari RM350/malam

Bilangan Tetamu  : 8


Untuk Maklumat lanjut tentang homestay ini, sila klik di bawah.

Nak lihat pilihan-pilihan lain lagi? Layarilah LetsGoHoliday.my untuk senarai lengkap tempat penginapan di Selangor dan Kuala Lumpur.

Search for accommodations

Featured image of
Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

3.94 (64 VOTES)