Senarai Hotel di Johor Bahru Featured Image

Senarai Hotel di Johor Bahru

By [email protected] - Dec 12, 2018 (Last Updated Nov 08, 2020)

Johor Bahru, ibu kota Johor dan bandar raya yang menghubungkan Singapura. Ramai pelancong, perniaga dan juga penduduk dari Singapura akan mencari penginapan di Johor Bahru, jadi saya akan menunjukkan kepada anda hotel yang lebih daripada terbaik dalam senarai di bawah.


eRYAbySURIA Johor BahruēRYAbySURIA Johor Bharu adalah sebuah hotel bandar yang terletak betul-betul di tepi bandar Johor Bharu. Dengan lokasi yang ideal, pengangkutan tidak akan menjadi masalah. Fokus kepada tetamu profesional, hotel ini adalah salah satu pilihan yang paling strategik bagi mereka yang ingin mengatur perjalanan dan acara perniagaan yang singkat. Walau bagaimanapun kolam renang disediakan untuk mereka yang mempunyai keluarga dan kanak-kanak untuk menikmati dan berehat.


Di samping itu, ēRYAbySURIA Johor Bharu juga bersempena dengan Kolej Suria City yang menawarkan salah satu kursus masakan terbaik di Johor. Bahwa dikatakan, makanan itu dijamin untuk memenuhi citarasa anda dan adalah kualiti tertinggi.


Alamat: 10, Jalan Bukit Meldrum, Tanjung Puteri 80300 Johor Bahru, Johor Malaysia.

Harga: Dari RM90/ malam


Tempah Sekarang


Hotel Seri Malaysia Johor BahruHotel ini terletak di Larkin; kira-kira 10 minit pemanduan dari Bandaraya Johor Bahru dan 32km dari Lapangan Terbang Antarabangsa Changi, Singapura. Terkenal sebagai lokasi jualan barang-barang murah serta kemeriahan pasar malam, Johor Bahru adalah sebuah bandaraya yang pesat membangun dengan adunan bangunan-bangunan tradisi dan moden.

Terdapat beberapa tempat tarikan di sekellilingnya, iaitu Bahru Kwong Siew Warisan Johor, Johor Premium Outlets (JPO), Galeri Seni Johor, Grand Palace, Masjid Sultan Abu Bakar Negeri dan Danga Bay.


Alamat: Lot PTB 17648, Jalan Langkasuka, 80350 Larkin, Johor Bahru.

Harga: Dari RM140/ malam


Tempah Sekarang


Citrus Hotel Johor Bahru

Untuk yang kebaikan pelancong, Citrus Hotel Johor Bahru adalah pilihan yang baik yang terletak hanya beberapa minit berjalan kaki dari Stesen JB Sentral, CIQ (Customs Immigration Quarantine) dan Pusat Beli-belah City Square. Di samping itu, pelancong dapat mengakses mercu tanda terkenal seperti LEGOLAND Malaysia Resort, Taman Aktiviti Angry Bird, Sanrio Hello Kitty Town, dan Lapangan Terbang Antarabangsa Senai serta Woodland Checkpoint ke Singapura dengan mudah. Hotel ini juga terletak berdekatan dengan banyak pusat membeli-belah terkenal di Johor Bahru iaitu Komtar JBCC, Galleria @ Kotaraya, Johor Premium Outlets, dan jalan pejalan kaki yang terkenal, Meldrum Walk, kedai-kedai butik tradisional dan bergaya Malaysia yang menjual aksesori dan kasut.


Jadi jika anda mencari hotel lokasi yang sempurna di Johor Bahru, Citrus Hotel Johor Bahru adalah pilihan yang paling sesuai untuk anda!


Alamat: 16, Jalan Stesen, Bandar Johor Bahru, 80000 Johor Bahru, Johor.

Kadar bilik: Dari RM 111 / malam


Holiday Villa Johor Bahru City Centre


Pilihan lain yang sesuai untuk orang-orang dengan aktiviti perniagaan dan masa lapang adalah Holiday Villa Johor Bahru City Centre, tetapi dengan harga bilik yang lebih tinggi sedikit. Hotel ini direka untuk menyediakan tetamu dengan penginapan yang selesa, kemudahan dan standard perkhidmatan yang tinggi. Sama seperti di atas, hotel ini mempunyai lokasi yang menonjol yang bersebelahan dengan CIQ dan dalam satu minit berjalan kaki ke pusat perbelanjaan utama, restoran dan hiburan. Paling penting, hotel ini mempunyai reputasi yang baik untuk piawaian perkhidmatannya yang sangat tinggi.


Alamat: 260, Jalan Dato Sulaiman, Taman Abad, 80250 Johor Bahru, Johor

Kadar bilik: Dari RM 305 / malam


              


New York Hotel

New York Hotel adalah Business Class Hotel, terletak dengan mudah dan strategik di daerah komersial dan hanya 10 minit memandu ke Causeway Johor Bahru-Singapura. Idealnya untuk peniaga-peniaga, New York Business Hotel menawarkan 2 Grand Ballrooms & 6 Mesyuarat Dewan untuk keperluan mesyuarat dan perjamuan di Malaysia. Nampaknya sangat besar, kan? Tetapi mengejutkan, dengan kadar bilik mesra bajet!


Alamat: 22, Jalan Dato Abdullah Tahir, Taman Abad, 80300 Johor Bahru, Johor

Kadar bilik: Dari RM 167 / malam


The Puteri Pacific Johor Bahru


Bangganya menjadi satu-satunya Hotel Konvensyen di Johor, yang terletak secara strategik di Central Business District, dengan hanya jambatan langit untuk menyampai Pusat Konvensyen Antarabangsa Persada Johor. Bukan hanya sesuai untuk tetamu perjalanan perniagaan, The Puteri Pacific Johor Bahru yang terletak di barisan warisan Jalan Trus menawarkan akses mudah ke banyak tempat menarik bagi mereka yang bersiar-siar, di mana tempat membeli-belah, tempat makan dan tempat-tempat menarik yang menakjubkan hanya beberapa minit berjalan pergi.


Alamat: Jalan Abdullah Ibrahim, Bandar Johor Bahru, 80000 Johor Bahru, Johor

Kadar bilik: Dari RM 140 / malam


Amerin Hotel Johor BahruAmerin Hotel direka khas untuk kesenangan perjalanan anda. Terletak berhampiran dengan Legoland, Iskandar Puteri, Hello Kitty dan Tuas Link Kedua, ia menempatkan gimnasium atas bumbung, kolam renang, pusat kesihatan & kecantikan, Chill Out Bar, Sky View Restaurant dan Gloria Jeans Coffees (terutamanya untuk pencinta kopi). Jika pelancong ingin melawat Singapura, terdapat akses mudah ke perkhidmatan bas Causeway Link terus dari seberang hotel.


Alamat: 35, Jalan Persisiran Perling 1, Taman Perling, 81200 Skudai, Johor.

Kadar bilik: Dari RM 161 / malam


           


Tadaaa, tawaran tambahan! Hanya untuk anda, jangan lepaskan diskaun eksklusif kami dengan mengklik SINI!

Grand Belllo Hotel JBCC


Belllo, berasal dari perkataan Itali 'bello', yang digunakan untuk menggambarkan banyak pemikiran dan emosi. Berimpian untuk memberi tetamu mereka pengalaman yang menyenangkan dan kesan abadi terhadap keramahan mereka, tetamu mereka akan tinggal dengan senyuman di wajah mereka dan perkataan 'Belllo' dalam fikiran mereka.


Salah satu daripada L dari namanya mewakili Lokasi yang hebat, hotel ini boleh diakses secara strategik dengan semua rangkaian pengangkutan yang terletak di kawasan hijau yang tenang dan subur untuk peremajaan yang santai. Sedangkan dua yang lain mewakili gaya hidup yang hebat dan kesan abadi. Selain itu, kadar harga biliknya amat mesra pelancong dan bajet!


Alamat: 48 Jalan Inderaputra 80300 Johor Bahru.

Kadar bilik: Dari RM 160 / malam


Geobay Hotel Johor BahruGeobay berimpian untuk menawarkan perkhidmatan superior hotel mereka dan kemudahan yang luas, dengan menawarkan pelbagai kemudahan rekreasi yang disediakan di hotel ini memastikan penginapan yang menyenangkan bagi para tetamu. Bilik-bilik mereka semua dilengkapi dengan keselesaan, lantai kayu / parqueted yang kelihatan kelas tinggi, rak pakaian dan selipar.


Alamat: PTD 103754, Jalan Indah 15/1, Taman Bukit Indah, 79100 Johor Bahru, Johor.

Kadar bilik: Dari RM 213 / malam


Goodhope HotelSesuatu yang sangat istimewa untuk hotel ini adalah kemudahan makan dalam bentuk makan sepanjang hari di Restoran Jalanan Pulau Pinang. Semasa makan, jangan lupa untuk mencuba kepakaran mereka yang terkenal iaitu "Mee Juru Udang". Anda tidak akan kecewa dengan hidangan tandatangan ini.


GoodHope Hotel juga mempunyai keistimewaannya kerana hanya sekitar 15 minit memandu ke Lapangan Terbang Senai. Jika anda merasa ingin membeli-belah, GoodHope Hotel adalah kurang dari 10 minit memandu ke Paradigm Mall yang baru dibuka (4.1 km), dan 5 minit memandu singkat ke Sutera Mall.


Alamat: 1, Jalan Ronggeng 5, Taman Skudai Baru, 81300 Johor Bahru, Johor.

Kadar bilik: Dari RM 242 / malam


Ingin melihat pilihan lain? Bagaimana pula dengan homestay? Klik pandangan imej di bawah untuk tawaran lebih lanjut!Search for accommodations

Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

5 (2 VOTES)