41 Senarai Homestay di Langkawi Terbaik 2019! Featured Image

41 Senarai Homestay di Langkawi Terbaik 2019!

By [email protected] - Jan 14, 2019 (Last Updated Mar 20, 2020)

Anda sedang merancang percutian ke Langkawi untuk cuti akan datang? Sudahkah anda mendapatkan tempat penginapan yang sesuai dengan keperluan anda? Di sini kami sediakan Senarai Homestay di Langkawi untuk anda pilih. Sebelum itu, mari kita lihat beberapa tempat dan aktiviti di Langkawi yang anda boleh lawat dan lakukan di Langkawi.


1 - Dataran Lang 

Dataran Lang merupakan mercu tanda Langkawi. Ianya terletak berdekatan dengan Jeti Kuah dan merupakan spot bergambar bagi hampir setiap pelancong yang datang ke Langkawi. Arca burung helang yang besar ini menggambarkan maksud nama Langkawi di mana ''Lang'' merujuk kepada burung helang dan ''kawi'' pula bermaksud warna perang. Arca ini menggambarkan gahnya burung langkawi (helang berwarna perang) terbang di udara.


2 - Air Terjun Durian Perangin

Langkawi dan pulau-pulau di sekelilingnya menawarkan pelancong dengan pantai-pantai yang cantik dengan air jernih. Tapi, tahukah anda, Langkawi juga terdapat air terjun semulajadi iaitu Air Terjun Durian Perangin. Air terjun ini terletak berhampiran Pekan Kuah. Anda, keluarga dan rakan-rakan boleh bermandi-mandi sambil berkelah di sini. Terdapat juga Air Terjun Temurun yang terletak berhampitan Teluk Datai. Ianya merupakan air terjun tertinggi di Langkawi. Boleh lah anda sekeluarga berehat dalam suasana aman dan nyaman di air terjun semulajadi ini.


Setelah seharian berjalan di Dataran Lang, bermandi-mandi di air terjun dan melawat tempat-tempat tarikan yang lain, eloklah anda berehat di homestay. Homestay yang kami senaraikan ini menawarkan pelbagai jenis kemudahan seperti kemudahan memasak dan BBQ, pilihan bilik berhawa dingin dan terletak di lokasi berdekatan tempat-tempat menarik untuk dilawat. Ikuti senarai di bawah untuk melihat 37 homestay terbaik dan selesa di Langkawi.Mahu cuba jimatkan kos penginapan anda dengan diskaun? Klik di sini untuk kod promosi!

MYR 350.00 /night

Mahukan kelainan dalam percutian di Langkawi? Mahu mencuba hotel-hotel yang menarik di Langkawi? Lihat di sini untuk senarai tempat penginapan di Langkawi dan pilih pilihan hotel yang anda ingini.

Search for accommodations

Featured image of
Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

4.8 (15 VOTES)