Hotel Terbaik di Kemaman Featured Image

Hotel Terbaik di Kemaman

By [email protected] - Feb 11, 2019 (Last Updated Oct 15, 2019)

Anda akan ke Kemaman dalam masa terdekat nanti? Anda pergi untuk bercuti atau saja-saja nak singgah sebentar selama 1 hari sebelum ke destinasi lain seperti Kuala Terengganu? Ye lah, alang-alang dah lalu di Kemaman, apakata singgah untuk ziarah rakan-rakan dan saudara-mara yang tinggal di sana kan? Tapi, apa je yang menarik ada di Kemaman? Haa, kalau anda nak tahu, jom lihat senarai pendek tempat menarik dan tempat makan sedap di Kemaman dan kemudiannya lihat senarai Hotel Terbaik KemamanExcited  sikit bila dah tahu apa yang best di Kemaman, kan.


5 tempat menarik di Kemaman:


5 tempat makan sedap di Kemaman


Okay,  kita dah lihat senarai pendek tempat menarik dan tempat makan sedap di Kemaman. Sekarang mari kita lihat hotel-hotel terbaik di Kemaman yang anda boleh tempah untuk penginapan anda di sana.


De Chukai Hotel

Image result for de chukai hotel

Header image for the site

De Chukai Hotel merupakan hotel 3-bintang di Chukai. Ianya menyediakan penginapan selesa dengan harga yang berpatutan. Hotel ini terletak di kawasan bandar, berdekatan dengan kedai-kedai dan tempat menarik seperti Bakau Tinggi Recreation Park dan Sungai Kemaman.

Alamat:  K-423 Jalan Bakau Tinggi, Taman Kemaman, 24000 Chukai, Terengganu

Harga:  Dari  RM55/malam


Cukai View Hotel

Image result for cukai view hotel

Image result for cukai view hotel

Chukai View Hotel adalah hotel 2-bintang di Chukai. ianya sesuai untuk tetamu solo atau berkeluarga. Ia juga berdekatan dengan kemudahan di bandar seperti kedai-kedai makan, bangunan pejabat dan tempat-tempat menarik sepert Bakau Tinggi Recreation Park.

Alamat: Jalan Kubang Kurus, Kawasan Perindustrian Jakar Ii, 24000 Chukai, Terengganu

Harga: Daripada RM104/malam


First Residence HotelImage result for first residence hotel kemamanImage may contain: bedroom and indoor

Satu lagi hotel 3-bintang di Kemaman, First Residence Hotel menawarkan sedikit kelainan daripada hotel-hotel lain di sini. Ianya menawarkan servis pelanggan yang ramah. Lokasinya di tengah bandar dan dekat dengan tempat makan yang enak seperti  Warung Aziz Satar.

Alamat: Jalan Sulaimani, Chukai, 24000, Kemaman, Terengganu.

Harga: Daripada RM120/malam


Riverine Garden Hotel

Image result for riverine garden hotel


Riverine Garden Hotel menawarkan bilik-bilik penginapan dengna pemandangan Sungai Kemaman yang serba indah. Harga biliknya juga berpatutan dengan rekaan dalaman bilik dan hotel yang serba ceria dan nyaman ala taman. Lokasinya srategik di tengah bandar dan berdekatan kedai-kedai.

Alamat: 144, Jalan Sulaimani, Kampung Dusun Nyior, 24000 Kemaman, Terengganu

Harga: Daripada RM86/malam


Gold Star Hotel Kemaman

Image result for gold star hotel kemaman

Superior Twin

Gold Star Hotel di Kemaman adalah satu lagi hotel yang terletak di bandar Chukai. Seperti hotel-hotel lain di bandari ini, hotel ini berdekatan dengan kedai-kedai makan dan kemudahan lain di bandar. Bilik-bilik yang disediakan juga serba lengkap dan selesa khas untuk tetamu hotel ini.

Alamat: K-99 Jalan Sulaimani, 24000 Chukai, Terengganu

Harga: Daripada RM88/malam


Jika anda mahukan penginapan yang buatkan anda merasa seperti berada di rumah sendiri, apakata anda lihat senarai homestay di bawah ini. Mana tahu anda lebih berkenan untuk tinggal di homestay berbanding di hotel.

Gunakan kod promosi kami untuk harga tempahan penginapan yang lebih murah!

Mahu lihat lebih banyak lagi pilihan hotel dan homestay di Terengganu? Klik pada gambar di bawah untuk senarai penginapan terbaik di Terengganu.


Jika anda merancang untuk bercuti ke destinasi lain di Terengganu, kami sertakan artikel-artikel di bawah untuk kemudahan anda mencari idea untuk itinerari dan tempat penginapan anda sepanjang di Terengganu.



Kuala Terengganu merupakan ibu negeri Terengganu. Dan salah satu tempat menarik yang wajib anda lawat di sini adalah Masjid Kristal! Ada juga tempat-tempat menarik lain yang berdekatan dengan kawasan ini. Anda boleh klik pada gambar di atas untuk lebih informasi berkenaan pelancongan di Kuala Terengganu dan dapatkan cadangan homestay yang terbaik di Kuala Terengganu.



Haa, anda pun merancang untuk ke Pulau Kapas? Alang-alang dah sampai di Kuala Terengganu, rugi pula kalau tak datang ke Pulau Kapas. Tempat paling syok untuk anda duduki semasa di pulau yang cantik ni...hmmm resort lah kan? Haa, jadi boleh lah anda lihat senarai resort di Pulau Kapas dengan klik pada gambar di atas. Kami dah pilihan resort yang terbaik untuk anda!

Search for accommodations

Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

1 (1 VOTES)