7 Hotel Berdekatan Hospital Kuala Lumpur Featured Image

7 Hotel Berdekatan Hospital Kuala Lumpur

By [email protected] - Jan 10, 2019 (Last Updated Sep 02, 2020)

Jika anda mencari perkhidmatan kesihatan terbaik di Kuala Lumpur, tentu sekali Hospital Kuala Lumpur menjadi pilihan yang terbaik. Hospital Kuala Lumpur atau HKL, adalah hospital terbesar di Asia di bawah pengelolaan Kementerian Kesihatan Malaysia.


Dengan keluasan 150 ekar tanah yang mempunyai 83 wad dan menempatkan 2300 katil. Hospital Kuala Lumpur mempunyai kaktangan sebanyak 7000 pekerja dengan hampir 100 profesion dalam pelbagai bidang dan disiplin, mengendalikan lebih dari satu juta pesakit luar setiap tahun dan lebih daripada 3,300 kes pesakit luar dalam sehari.


Perlu diingatkan, kanak-kanak di bawah 12 tahun tidak boleh masuk melawat ke dalam wad. Maka, rancanglah masa lawatan yang bersesuaian kerana para pesakit memerlukan rehat yang mencukupi dan tidak boleh diganggu ketika menjalani rawatan.


'


Di Hospital Kuala Lumpur juga menyediakan kemudahan awam seperti kafeteria awam, kedai kesihatan, mesin ATM, pejabat pos dan mini mart dalam (hospimart). Semua kemudahan ini berada di dalam hospital untuk menyenangkan urusan para pesakit dan waris atau penjaga.


Untuk waris atau penjaga yang memerlukan tempat untuk bermalam, mandi dan berehat dengan selesa, di bawah ini kami senaraikan 7 hotel berdekatan Hospital Kuala Lumpur. Tapi, tak usah risau dengan harga (walaupun kami faham, kos di KL sangat mahal!) sebab kami senaraikan 7 hotel berdekatan Hospital Kuala Lumpur dengan harga berpatutan!


MYR 130.00 /night

Seperti hospital kerajaan yang lain, Hospital Kuala Lumpur mempunyai waktu melawat yang perlu anda patuhi seperti di bawah:

  • Isnin hingga Jumaat: 12.30 tengah hari - 2 petang dan 4.30 petang - 7.30 malam
  • Sabtu, Ahad dan Cuti Umum: 12.30 tengah hari - 7.30 malam


Tak puas dengan senarai 7 hotel berdekatan Hospital Kuala Lumpur yang kami berikan di atas, sebab anda inginkan homestay berdekatan Hospital Kuala Lumpur? Atau klik saja pada gambar di bawah ini untuk melihat senarai penuh penginapan terbaik di sekitar Kuala Lumpur!


'


Search for accommodations

Featured image of
Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

4.5 (14 VOTES)