36 Best Homestay di Bayan Lepas - Murah dan Selesa! Featured Image

36 Best Homestay di Bayan Lepas - Murah dan Selesa!

By [email protected] - Nov 13, 2018 (Last Updated Jul 23, 2019)

Terdapat banyak tempat yang boleh kita lawat di Pulau Pinang. Salah satunya ialah Bayan Lepas, bandar kedua terbesar di Pulau Pinang. Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang terletak di Bayan Lepas, bolehlah anda bayangkan betapa besarnya bandar ini. Antara bandar-bandar berdekatan termasuklah Batu Maung, Kampung Seronok, Kampung Binjai dan Permatang Damar Laut.


Walaupun ialah kawasan bandar, ada juga tempat-tempat menarik yang boleh anda pergi di sekitar Bayan Lepas. Kawasan yang menarik adalah seperti Ladang Durian Bao Sheng, Kampung Perikanan Batu Maung, Bukit Genting Hill, Tokong Ular Penang, Muzium dan Art Galeri Tuanku Fauziah, dan Saanen Dairy Goat Farm.


Asyik melawat tourist attraction bawah matahari terik, pasti berpeluh. Masa ni la boleh melawat Queensbay Mall, pusat membeli-belah terbesar di Pulau Pinang yang terletak di Bayan Lepas. Pelbagai kedai boleh didapati di mall ini seperti butik, kedai elektronik, restoran, panggung wayang GSC, pusat karaoke dan lain-lain. Mall ini mempunyai 5 tingkat dan lebih 500 kedai, pastinya sehari tidak cukup untuk jalan habis Queensbay Mall ini. Yang bestnya kaum Adam pun boleh shopping juga kerana ada Harvey Norman, Topman, Body Glove, Al-Ikhsan dan banyak lagi store lain!


Bayan Lepas ni bukan ada tempat menarik saja, ada juga makanan sedap seperti Adnan Bin Hassan Ikan Bakar, Bangkok Tomyam, Restoran Nasi Kandar, Ah Basri Asian Satay, Nasi 7 Benua Koo Boo Cafe, CMR Restoran, dan Cargas Cafe. Macam seronok je kan Bayan Lepas ni? Boleh jalan-jalan sambil menikmati makanan yang sedap, anda tak akan menyesal jika menjadikan Bayan Lepas sebagai destinasi pelancongan yang seterusnya!


Serabut nak cari tempat tinggal pula? Rilek lah, kami dah senaraikan homestay Bayan Lepas yang terbaik dengan harga berpatutan untuk anda. Anda cuma perlu pilih mana yang suka je dan buat tempahan. Ajaklah kawan-kawan dan keluarga anda sekali ke Bayan Lepas untuk percutian seterusnya!


Jomlah lihat senarai homestay Bayan Lepas yang murah dan selesa di bawah.

Untuk harga istimewa, gunalah promo kod kami!


Berminat untuk ke tempat lain di Pulau Pinang? Untuk memudahkan anda mencari homestay atau hotel di Pulau Pinang, lihatlah senarai blog tentang Pulau Pinang di bawah.


Jom kita lihat artikel di bawah!

Homestay Murah Bawah RM200 di Pulau Pinang

Wow, homestay di Pulau Pinang bawah RM200 je! Adalah duit lebih untuk shopping di Pulau Pinang nanti, pasti banyak benda nak belikan? Apatah lagi dapat merasa makanan yang berbeza di Pulau Pinang nanti. Inilah dia, homestay murah yang selesa pasti membuat anda berpuas hati. Sesuai sangat untuk mereka yang ingin melancong tetapi ada budget ketat, bolehlah tengok senarai Homestay Murah Bawah RM200 di Pulau Pinang!


Homestay in Tanjung Bungah Penang

Sebut tentang Pulau Pinang, pasti terbayangkan pantai dengan pasirnya yang lembut, airnya yang biru jernih dan pemandangannya yang indah sekali. Seronok jika dapat ke pantai di Pulau Mutiara ini, memang tempat yang sesuai sangat untuk menikmati keindahan semulajadi (juga sebagai spot bergambar!). Salah satu pantai terkenal di Pulau Pinang ialah Pantai Tanjung Bungah. Artikel di atas ada senarai Homestay di Tanjung Bungah Penang untuk anda pilih.    


Budget Hotel in Penang Below RM100

 

Asyik homestay je, hotel takde ke? Kadang-kadang bila pergi trip ni, nak merasa duduk di hotel juga sebab suasananya yang lain. Hotel yang selesa dan murah, kami telah senaraikan Budget Hotel Di Penang Bawah RM100! Susah nak percaya yang anda boleh tinggal di hotel dengan harga begitu? Klik sahaja artikel di atas dan lihatlah sendiri. Amat berbaloi, jangan terlepas peluang ini dan buatlah tempahan segera. 


11 Homestay Muslim Di Penang

Setiap orang ada kemahuan sendiri, sama juga ketika memilih tempat tinggal ketika melancong. Tempat tinggal itu penting untuk kita merehatkan diri jadi harus mencari yang sesuai dengan kita kan? Sini kami ada 11 Homestay Muslim Di Penang untuk anda. Dengan harga yang berpatutan, homestay ini juga selesa didiami. Bolehlah lihat-lihat jika berniat ke Pulau Pinang untuk percutian anda.   


Penang Homestay with Swimming Pool

Ada sesiapa yang suka berenang tak? Kalau tak tahu berenang, dapat main air pun jadi la, dapat juga meluangkan masa dengan keluarga atau kawan-kawan. Jika tidak tahu homestay dengan kolam renang mana yang best, lihatlah artikel di atas Penang Homestay with Swimming Pool! Jika ada homestay yang berkenan, boleh terus tempah dalam artikel di atas.    l


Lihat juga:

8 Places You Must Visit In Penang

"Kampung Style" Life In Balik Pulau @Audi Guest House Penang

Homestay Penang Batu Ferringhi
Search for accommodations

Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

4.32 (25 VOTES)