21 Homestay Bukit Mertajam Penang Murah untuk Percutian Anda Featured Image

21 Homestay Bukit Mertajam Penang Murah untuk Percutian Anda

By [email protected] - Nov 13, 2018 (Last Updated Nov 15, 2018)

Bukit Mertajam, sebuah bandar yang terletak di daerah Seberang Perai Tengah di Pulau Pinang, Malaysia. Tempat ini berhampiran sahaja dengan Butterworth dan Kulim. Sedikit sejarah mengenai Bukit Mertajam - majoriti penduduknya terdiri daripada kaum Cina Teochew. Pada abad ke-18, kawasan Bukit Mertajam ada pengaruh Thai dan wujud sebagai kampung Melayu yang terlibat dalam penanaman padi. Pada abad ke-19 pula, Bukit Mertajam dikenali sebagai pengeluar granit yang terbesar di Wilayah Utara.

Tamatnya Perang Dunia Kedua pada tahun 1945, Bukit Mertajam menjadi sebuah bandar yang berkembang maju dengan aktiviti perdagangan. Bukit Mertajam pada hari ini kekal sebagai tempat untuk aktiviti perdagangan dan ekonomi di Wilayah Utara, Peninsula Malaysia.

Amat menarik sejarah Bukit Mertajam ini. Adakah menarik minat anda untuk melawat ke Bukit Mertajam, Pulau Pinang? Jangan didengari sahaja namanya bukit, ada banyak tempat menarik untuk anda lawati dan makanan sedap untuk dinikmati! Tempat-tempat menarik yang boleh anda melawat termasuklah Jambatan Penang, Taman Burung Penang, Hutan Rekreasi Bukit Mertajam, Tasek Gelugor dan lain-lain. Kalau lapar bolehlah cuba BM Best Cendol, Mee Kuah Ketam, Restoran Kopi Lesung Asli dan Adam's Kitchen.

Memang satu destinasi pelancongan yang sesuai untuk pergi bersama keluarga, kawan-kawan mahupun berseorangan. Sekarang cuma tinggal masalah tempat tinggal sahaja kerana tidak mungkin hanya buat one day trip ke Bukit Mertajam ini, memang tidak habis explore tempat ini. Skrol sahaja ke bawah sebab kami telah senaraikan homestay yang best dekat Bukit Mertajam ni! Bolehlah mula planning a short getaway untuk kurangkan stres dan meneroka tempat-tempat yang baru.


Jimat masa anda dengan memilih homestay terbaik di Bukit Mertajam dengan senarai penuh homestay Bukit Mertajam di bawah!


Suka diskaun? Gunalah promo kod untuk lebih jimat!


Mungkin anda ingin mencari homestay yang tertentu di Pulau Pinang dan tidak tahu hendak mula dari mana? Lihat sahaja artikel-artikel di bawah, pasti ada homestay yang sesuai dengan citarasa anda. 


Marilah lihat artikel yang disenaraikan!


Homestay Penang murah

Zaman sekarang sudah tidak sama seperti 10-20 tahun dahulu. Kini, dunia semakin maju dan harga barang-barang semakin meningkat. Jadi, kos kehidupan pun meningkat. Tetapi itu tidak menghalang ramai untuk melancong dan melihat dunia ini dari sudut yang berlainan. Pulau Pinang merupakan salah satu destinasi pelancongan yang popular dan haruslah pergi sekurang-kurangnya sekali. Artikel di atas memberi anda pilihan untuk Homestay Penang Murah yang amat berbaloi!              


Hotel Penang Murah

Mungkin anda seringkali berada di rumah dan ingin tinggal di penginapan yang lain. Jika tinggal di homestay rasa seperti tinggal di rumah sahaja, sebab suasana yang sama. Tidak best la.  Jangan risau, walaupun banyak pilihan homestay di Penang, ada juga hotel untuk anda booking, dengan harga berpatutan lagi! Sesuai la untuk mereka yang inginkan suasana yang berlainan untuk lebih menikmati trip di Penang nanti. Klik artikel di atas untuk Hotel Penang Murah!          


11 Homestay Muslim Di Penang

Ingin melancong tetapi risau jika penginapan di sana tidak sesuai dengan kehendak anda? Boleh difahamkan jika pelancong Muslim inginkan Homestay Muslim kerana lebih selesa untuk tetamu dan juga pemilik rumah tersebut. Untuk pelancong-pelancong Muslim tidak perlu risau jika ingin ke Pulau Pinang kerana di sini kami senaraikan 11 Homestay Muslim Di Penang untuk anda pilih. Klik sahaja artikel di atas.    


Penang Homestay for 10 pax

Sering dengar cerita-cerita orang lain tentang betapa seronoknya pengalaman melancong di Pulau Pinang dan rasa jeles je. Pasti best jika boleh ke Pulau Pinang dengan keluarga tersayang atau kawan-kawan rapat kan? Usah pertimbangkan lagi, mulalah pelan trip ke Pulau Pinang dengan orang-orang kesayangan anda sebab kami ada Penang Homestay untuk 10 Pax! Bolehlah tengok pilihan homestay dalam artikel di atas.    


homestay penang batu ferringhi

Salah satu pantai yang terkenal di Pulau Pinang adalah Pantai Batu Ferringhi. Dengan pemandangan laut yang memikat hati, aneka makanan yang lazat, dan pelbagai aktiviti air yang boleh anda lakukan, ini adalah pantai yang harus dilawati! Lihatlah artikel di atas untuk Homestay Penang Batu Ferringhi. Penginapan yang selesa ditambah harga yang berpatutan, best deal untuk anda.   


Lihat juga:

Penang Homestay with Swimming Pool

Villa with Private Pool Penang

Hotel Near Penang ESCAPE Theme Park
Search for accommodations

Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

4.27 (22 VOTES)