57 Apartment Penang Homestay Best Featured Image

57 Apartment Penang Homestay Best

Nov 15, 2018

Cuti sekolah bakal bermula dan pastinya anda sedang merancang percutian bersama keluarga atau dengan rakan taulan untuk nak menghabiskan cuti bersama. Negeri mana yang bakal menjadi destinasi percutian anda di seluruh Malaysia? Adakah di Port Dickson, Negeri Sembilan? Melaka? Ipoh, Perak? Apa kata kami cadangkan anda untuk bercuti dan meneroka Pulau Pinang? Sebelum kami senaraikan 57 homestay apartment yang best di Penang ni, jom kita singkap sedikit sebanyak sejarah mengenai Pulau Pinang.


Pulau Pinang adalah salah satu destinasi pelancongan yang paling banyak dilawati di Malaysia dan dinamakan sebagai salah satu daripada 17 tempat terbaik untuk dikunjungi pada tahun 2017 oleh CNN. Ini menjadikan Pulau Pinang sebagai tiga lokasi di Asia yang termasuk di dalam senarai tersebut termasuk Thailand dan China.


Pulau Pinang merupakan negeri di Malaysia yang terbahagi kepada dua bahagian oleh Selat Melaka iaitu seberang pulau dan Seberang Perai. Nama pulau Pulau Pinang ini diambil daripada nama pokok pinang (areca catechu). Ia juga dipanggil Tanjung Bidara sebelum dikenali Pulau Pinang. 


Terdapat pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan di Pulau Pinang seperti mengagumi mural seni di lorong-lorong, mencuba 'street-food' terkenal di Pulau Pinang, melawat muzium dan bersantai di pantai-pantai yang indah.


Tidak kira jika anda melancong sendirian atau dalam bilangan yang ramai kerana terdapat banyak homestay yang menarik untuk anda tinggal di sini.


Seperti dijanjikan, kami akan menyenaraikan 57 homestay apartment yang best untuk anda tinggal ketika bercuti di Penang.Nak tahu cara untuk berjimat ketika membuat tempahan apartment homestay di Penang? Klik sini untuk mengetahui.

{{ promotion.Value }}% OFF! {{ promotion.CurrencyCode + " " + promotion.Value }} OFF!