57 Apartment Penang Homestay Best Featured Image

57 Apartment Penang Homestay Best

By [email protected] - Nov 15, 2018 (Last Updated Nov 30, 2019)

Cuti sekolah bakal bermula dan pastinya anda sedang merancang percutian bersama keluarga atau dengan rakan taulan untuk nak menghabiskan cuti bersama. Negeri mana yang bakal menjadi destinasi percutian anda di seluruh Malaysia? Adakah di Port Dickson, Negeri Sembilan? Melaka? Ipoh, Perak? Apa kata kami cadangkan anda untuk bercuti dan meneroka Pulau Pinang? Sebelum kami senaraikan 57 homestay apartment yang best di Penang ni, jom kita singkap sedikit sebanyak sejarah mengenai Pulau Pinang.


Pulau Pinang adalah salah satu destinasi pelancongan yang paling banyak dilawati di Malaysia dan dinamakan sebagai salah satu daripada 17 tempat terbaik untuk dikunjungi pada tahun 2017 oleh CNN. Ini menjadikan Pulau Pinang sebagai tiga lokasi di Asia yang termasuk di dalam senarai tersebut termasuk Thailand dan China.


Pulau Pinang merupakan negeri di Malaysia yang terbahagi kepada dua bahagian oleh Selat Melaka iaitu seberang pulau dan Seberang Perai. Nama pulau Pulau Pinang ini diambil daripada nama pokok pinang (areca catechu). Ia juga dipanggil Tanjung Bidara sebelum dikenali Pulau Pinang. 


Terdapat pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan di Pulau Pinang seperti mengagumi mural seni di lorong-lorong, mencuba 'street-food' terkenal di Pulau Pinang, melawat muzium dan bersantai di pantai-pantai yang indah.


Tidak kira jika anda melancong sendirian atau dalam bilangan yang ramai kerana terdapat banyak homestay yang menarik untuk anda tinggal di sini.


Seperti dijanjikan, kami akan menyenaraikan 57 homestay apartment yang best untuk anda tinggal ketika bercuti di Penang.Nak tahu cara untuk berjimat ketika membuat tempahan apartment homestay di Penang? Klik sini untuk mengetahui.Jika anda mencari homestay di Penang yang lebih spesifik, kami juga ada sediakan beberapa keratan artikel yang kami dah kompilasikan di bawah ini. Jom kita lihat satu persatu!


11 Homestay Muslim Di Penang

Adakah anda mencari rumah penginapan yang terbaik, selesa dan dilengkapi dengan pelbagai kemudahan di Pulau Pinang? Berikut kami akan senaraikan 10 homestay di Pulau Pinang khusus untuk pelanggan Muslim yang sesuai dijadikan penginapan untuk anda sekeluarga!


Penang Homestay With Swimming Pool

Zaman sekarang, jika anda ingin bercuti bersama keluarga lagi-lagi dengan kanak-kanak, mesti anda tertarik untuk memilih penginapan yang mempunyai swimming pool bukan? Artikel ini didatangkan dalam Bahasa Inggeris, tetapi tetap dapat membantu anda untuk memilih homestay di Penang dengan swimming pool


50 Homestay Terbaik Di Penang Untuk Percutian Anda

Jika anda tercari-cari homestay yang boleh dipercayai dan yang best di Penang, di sini kami senaraikan 50 homestay terbaik di Penang yang menjanjikan keselesaan maksimum kepada anda! 


Homestay Bajet Penang

Tidak kira jika anda melancong sendirian atau dalam bilangan yang ramai kerana terdapat banyak homestay yang menarik untuk anda tinggal di sini. Namun anda risau dengan harga penginapan yang boleh membuat anda papa kedana? Jangan risau, kerana kami telah mengumpulkan homestay bajet di Pulau Pinang dari MYR 300 dan kurang!


Lihat juga:

Penang Homestay Bungalow

Homestay Penang Batu Ferringhi


Search for accommodations

Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

4.75 (4 VOTES)