29 Homestay Murah Dekat Legoland Malaysia Featured Image

29 Homestay Murah Dekat Legoland Malaysia

By [email protected] - Dec 12, 2018 (Last Updated May 30, 2019)

Semasa zaman kanak-kanak anda, sudah pastilah pernah dengar ataupun memiliki mainan 'Lego'. Jika anda tidak tahu, permainan Lego berkonsepkan bata plastik yang mempunyai reka bentuk mudah dicantum untuk membina struktur yang lebih besar. Perkataan 'Lego' diterjemah daripada perkataan 'leg godt' dalam bahasa Denmark yang bermaksudkan 'bermain dengan atur'.


Syarikat Lego ditubuhkan pada tahun 1936 di Denmark. Salah satu sebab Lego dapat menjadi satu syarikat permainan yang begitu berjaya adalah kerana permainannya yang berkonsepkan pembelajaran dan pencetus kreativiti dalam kalangan kanak-kanak. Ibu-bapa pula berasa selamat kerana kanak-kanak mereka dapat bermain dan mendapat pelbagai manfaat pada masa yang sama. 


Legoland merupakan rangkaian Taman Tema yang bertemakan Lego tetapi bukan dimiliki sepenuhnya oleh syarikat Lego Group. Sebaliknya, Legoland dimiliki dan dikendalikan oleh syarikat taman tema British iaitu syarikat Merlin Entertainments. Legoland dibina khas untuk kanak-kanak dimana roller coasternya tidak begitu ekstrem seperti taman tema lain dan amatlah sesuai untuk aktiviti sekeluarga.


Ibu bapa bolehlah menemani anak-anak menunggang roller coaster tanpa berasa risau. Tambahan pula, Legoland berpegang teras kepada prinsip permainannya iaitu permainan yang berunsurkan pembelajaran. Kesemua aktiviti/permainan di Legoland direka berasaskan stimulasi otak kanak-kanak untuk pembelajaran yang efektif melalui permainan. 


                        Dengan ini, bolehlah anda merancang percutian sekeluarga ke Legoland Malaysia. Percutian sekeluarga mestilah tinggal di homestay. Macam itulah baru ada feel berbanding dengan tinggal di bilik hotel. Salah satu sebab utama ramai keluarga yang tidak merancang percutian untuk sekeluarga adalah kerana kosnya yang tinggi.


Pengangkutan, penginapan, aktiviti hiburan dan makan minum semuanya akan membawa kos yang tinggi tetapi dari aspek penginapan, kami dapat membantu! Di sini telah kami senaraikan homestay yang murah dekat Legoland Malaysia bawah RM 300 semalam! 


                        


Tempahlah percutian anda bersama kami hari ini untuk mendapatkan harga promosi! Membuat tempahan dengan hanya beberapa klik bersama kami di LetsGoHoliday!Dari senarai 29 homestay murah dekat Legoland di atas, ada tak yang menarik perhatian anda? kalau ada, bolehlah membuat tempahan sekarang sebelum tempat penginapan pilihan anda ditempah oleh orang lain. Kalau tidak, jangan risau kerana terdapat banyak lagi pilihan lain di laman web LetsGoHoliday. klik di sini ataupun imej di atas untuk melihat senarai penuh di seluruh Malaysia!


Search for accommodations

Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

3.33 (3 VOTES)