10 Homestay Menarik di Langkawi Kuah Featured Image

10 Homestay Menarik di Langkawi Kuah

By [email protected] - Dec 31, 2018 (Last Updated Mar 20, 2020)

Pulau Langkawi merupakan sebuah pulau di dalam sempadan Kedah yang berada di bahagian utara Semananjung Malaysia. Pulau selalunya menjadi tumpuan para pelancong kerana sering dikelilingi laut yang menyumbangkan kepada suasananya yang sering berangin dan sesuai untuk bersantai. Selain daripada aspek geografinya, Pulau Langkawi juga menjadi tarikan kerana satu faktor ekonomi yang amat bermanfaatkan kepada para pelancong iaitu statusnya sebagai pulau bebas cukai.


Akan tetapi bukan semua barangan yang dijual itu adalah bebas cukai tetapi hanyalah beberapa barangan seperti coklat, barangan tembakau, minyak wangi, barangan dapur, beg, bagasi dan barangan sukan. Harganya memang murah sekali, sehingga 50-80% lebih murah daripada harga asalnya. Jadi jika anda ingin melancong ke Langkawi, anda mestilah membeli-belah barangan bebas cukai kalau tak rugilah datang sehingga Langkawi tetapi tidak mengambil kesempatan ini untuk membeli barangan bebas cukai. 


            


Tetapi tujuan anda membaca artikel ini adalah bukan kerana ingin tahu tentang barangan bebas cukai tetapi tentang 10 Homestay Menarik di Langkawi Kuah jadi berikut adalah senarainya.

Tempahlah percutian anda bersama kami hari ini untuk mendapatkan harga promosi!

Selain daripada Kuah Langkawi, laman web LetsGoHoliday juga mempunyai pelbagai tempat penginapan di Langkawi dan seluruh Malaysia! Jika anda sedang merancang percutian ke mana-mana di Malaysia, bolehlah membuat tempahan melaluinya untuk harga yang paling berpatutan!

Search for accommodations

Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

0 (0 VOTE)