25 Homestay Kundasang, Sabah Untuk Keluarga dan Kawan-kawan Featured Image

25 Homestay Kundasang, Sabah Untuk Keluarga dan Kawan-kawan

By [email protected] - Nov 19, 2018 (Last Updated Sep 05, 2019)

Kundasang adalah sebuah bandar di daerah Ranau di Sabah dan merupakan bandar yang terdekat dengan Gunung Kinabalu dengan jarak 6 kilometer daripada Kinabalu National Park yang merupakan titik permulaan kepada pendakian Gunung Kinabalu. Sebagai bandar yang terdekat dengan Gunung Kinabalu, pengunjung ke Kundasang dapat menikmati pemandangan panorama Gunung Kinabalu yang sangat menakjubkan! Selain itu, Kundasang juga terkenal dengan pasar sayuran yang dibuka 7 hari seminggu.


Pernahkah anda ingin melancong ke New Zealand tetapi tidak mempunyai bajet? Tahukah anda bahawa Malaysia juga mempunya sebuah tempat yang serupa New Zealand? Betul itu, ramai yang mengunjungi ke Kundasang juga berpendapat bahawa permandangan dan persekitaran amat merupai New Zealand. Cuacanya yang selesa untuk aktiviti luar dan pemandangan gunung yang sudah pasti akan memberikan anda persepsi seperti anda bukan lagi berada di Malaysia.


Jika anda seorang yang tidak biasa dengan cuaca sejuk, Kundasang adalah antara destinasi yang patut dipertimbangkan. Berdasarkan statistik daripada laman web 'Climate Data', purata suhu di Kundasang adalah 20.5°C bererti cuacanya adalah tidak begitu sejuk sehingga tahap membekukan.
Jika anda telah memutuskan bahawa akan melawati Kundasang, di bawah kami telah menyenaraikan 25 homestay di Kundasang, Sabah untuk keluarga dan kawan-kawan untuk dirujuk serta membuat tempahan. 


Jimatkan perbelanjaan anda semasa bercuti dengan menempah penginapan dengan kami pada harga yang berpatutan!

MYR 300.00 /night


Selain homestay di Kundasang, kami juga menawarkan pelbagai homestay di seluruh Malaysia! Disenaraikan di bawah adalah penginapan di sekitar kawasan Sabah.


Homestay Near Jesselton PointJesselton Point merupakan sebuah terminal feri yang penuh bersejarah tetapi juga masih beroperasi. Tidak banyak terminal feri yang mampu memberikan sesuatu manifestasi bersejarah. Banyak tempat yang dilawati di Jesselton Point. Bacalah blog post di atas untuk maklumat lanjut.


Homestay Near UMS Kota Kinabalu


Artikel ini pula ditujukan kepada yang ingin melawat ke Universiti Malaysia Sabah terutamanya ibu-bapa kepada pelajar UMS. Universiti ini secara mengejutkan juga mempunyai tarikan pelancong termasuk sebuah muzium. Memang jarang mendengar sebuah universiti yang mempunyai muziumnya sendiri! Singgahlah di universiti ini jika mempunyai masa lapang semasa pelancongan ke Kota Kinabalu.


Where to Stay in Kota Kinabalu?Akhir sekali, jika anda masih tidak beberapa pasti lokasi mana yang hendak menyewa tempat penginapan serta melawati, bolehlah rujuk kepada artikel ini. 


Setakat sinilah blog post ini, harapkan kandungan di atas dapat membantu anda membuat perancangan awal. Jika anda ingin melawati tempat lain di Malaysia, bolehlah melawati laman web LetsGoHoliday. Kami menawarkan penginapan di pelbagai lokasi terkenal di Malaysia!


Search for accommodations

Featured image of
Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

4.65 (20 VOTES)