125 Homestay Terbaik di Kuala Lumpur Featured Image

125 Homestay Terbaik di Kuala Lumpur

By [email protected] - Dec 04, 2018 (Last Updated Dec 11, 2019)

Bandar Kuala Lumpur diasaskan pada tahun 1857 akibat perluasan aktiviti perlombongan bijih timah yang pada seketika itu adalah antara sumber ekonomi yang amat menguntungkan. Setelah lebih 150 tahun, Kuala Lumpur kini adalah ibu negeri Malaysia dan merupakan antara bandar di Asia yang paling terkembang.


Dipenuhi bangunan tinggi-tinggi belaka yang terdiri daripada bangunan pejabat, hotel dan bangunan kediaman. Ramai penduduk tempatan berhijrah ke Kuala Lumpur untuk mencari peluang perkerjaan yang lebih berpotensi. Pelancong dari luar negara pula mengunjungi ke bandar ini disebabkan beberapa faktor seperti budaya, sejarah, iklim dan sebagainya. Pelancong tempatan pula biasanya melawat bandar ini untuk pengalaman di bandar termasuklah pusat membeli-belahnya yang akan kami bincang kemudian nanti. 


Seperti yang anda mengetahui, Kuala Lumpur merupakan ibu negeri Malaysia dan berbagai-bagai yang dapat dilakukan di sini. Pusat membeli-belah, restoren berkualiti, taman tema, hotel ternama dan pelbagai barangan berjenama semuanya boleh didapati di Kuala Lumpur. Ramai pelancong antarabangsa berkata bahawa satu kali berkunjung to Kuala Lumpur memang tidak mencukupi kerana terdapat banyak lagi tempat yang belum dilawati dan makanan yang belum dicubai. Jadi kita sebagai warga tempatan perlulah menghargai kerana untuk melancong ke Kuala Lumpur tidak memerlukan bajet dan perancangan yang rumit.


            


Antara satu-satunya faktor yang menjadi tarikan pelancong ramai adalah pusat membeli-belah di Kuala Lumpur, memang tiada tandingnya di Malaysia. Di Bukit Bintang yang terletak di tengah-tengah bandar KL mempunyai pelbagai pusat membeli-belah seperti Pavilion, Suria KLCC, Berjaya Times Square, Lot 10 dan banyak lagi. Di kawasan lain sekitar KL juga terdapat banyak pusat membeli-belah seperti 1 Utama, Midvalley Megamall, Sunway Pyramid dan banyak lagi.


Dengan senarai pusat membeli-belah yang seperti tidak terakhir, anda munkin akan berasa mengelirukan dan tidak tahu mana untuk dikunjungi. Usah risau kerana itu merupakan masalah yang baik. Lebih banyak pusat membeli-belah bermaksud lebih banyak pilihan.


            


Dari segi makanan pula, yang sesetengah orang beranggapan adalah faktor yang paling penting, Kuala Lumpur memang tidak mengecewakan. Sebagai bandar yang berkembang pesat, Kuala Lumpur telah menarik pekerja dari negara asing dengan peluang perkerjaan yang lebih baik. Di sinilah munculnya permintaan terhadap makanan-makanan luar negara. Jadi apa yang boleh anda menjangkakan? Masakan dari pelbagai negara, masakan tempatan ataupun gabungan kedua-duanya pun boleh dinikmati. 


Jadi apa-apapun sebab anda melancong ke Kuala Lumpur, di bawah adalah 125 homestay yang terbaik untuk dipertimbangkan. Tempahlah penginapan secepat munkin sebelum ia ditempah oleh pelancong lain!


            


Tempahlah percutian anda bersama kami hari ini untuk mendapatkan harga promosi!
Selain daripada 125 homestay terbaik di Kuala Lumpur ini, terdapat banyak lagi hotel untuk disewa di kawasan Kuala Lumpur, klik di atas untuk maklumat lanjutnya!


Senarai 18 Hotel Di Kuala LumpurJika selepas mempertimbangkan homestay tetapi masih lebih menyukai penginapan hotel, artikel inilah yang boleh membantu anda dalam perancangan untuk percutian di Kuala Lumpur. Klik di imej atas untuk membaca artikel tersebut.


Hotel Near Bukit BintangArtikel ini pula meringkaskan pilihan penginapan hotel di Bukit Bintang di mana kawasan ini adalah antara yang paling meriah dan menjadi pilihan ramai pelancong. Klik di imej atas untuk membaca artikel tersebut.


Search for accommodations

Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

3 (2 VOTES)