Homestay Cameron Highland Taman Sedia Featured Image

Homestay Cameron Highland Taman Sedia

By [email protected] - Oct 17, 2018 (Last Updated Aug 26, 2020)

Kampung Taman Sedia merupakan salah satu perkampungan Melayu di Cameron Highlands. Lokasi Kampung Taman Sedia ini terletak diantara pekan Tanah Rata dan Brinchang. Ramai sebenarnya yang tidak tahu mengenai kewujudan tempat ini. 

Di kawasan ini terdapat banyak ladang strawberi dan ladang sayur yang diusahakan oleh kaum Bumiputra. Pengunjung boleh memetik buah sendiri atau membeli buah-buahan yang telah siap dibungkus. Selain itu, Kampung Taman Sedia ada menjual buah strawberi segar dan dijadikan produk seperti aiskrim, jem, jus dan juga barang cenderamata.

Bagi pengunjung yang ingin bermalam di Kampung Taman Sedia, Cameron Highlands, jangan risau. Di sini terdapat banyak homestay dan chalet untuk disewa.

Muslim Homestay Cameron Highlands


Muslim Homestay Cameron Highlands terletak di Greenhill Resort, Tanah Rata (4 minit dari Kampung Taman Sedia) menyediakan 4 bilik tidur yang selesa, sesuai untuk keluarga besar Muslim (seramai 20 orang) dan wheelchair friendly! Homestay ini terletak berhampiran dengan Kampung Taman Sedia, dan juga tempat-tempat perlancongan menarik seperti ladang teh & stroberi, taman rama-rama, Pusat Pertanian MARDI, dan banyak lagi!

Lokasi: B5/2, Greenhill Resort, Jalan Gereja, Heritage Hotel, 39000 Tanah Rata, Cameron Highlands Pahang (Google Map)

Harga: Dari RM300 / malam


Tempah Segera Dari RM300! Ada Guesthouse

Ada Guesthouse terletak 750m dari Kampung Taman Sedia mempunyai 3 bilik tidur (2 katil Queen dan 2 katil Single) . Homestay ini terletak kira-kira 1 minit saja dari Pekan Tanah Rata dan terletak di kawasan kondominium baru, The Quintet.

Lokasi: A2-3A-3, The Quintet, Off Jalan Tengkolok, 39000 Tanah Rata, Cameron Highlands, Pahang (Google Map)

Harga: Dari RM350 / malam


Tempah Segera Dari RM350!


DarulMakmur Chalet


DarulMakmur Chalet merupakan chalet unik terletak di Taman Sedia yang menawarkan harga serendah RM120 sahaja semalam. 


Chalet ini mempunyai 16 bilik yang kesemuanya dilengkapi karpet lembut. Cuma terletak 5 minit saja dari pekan Tanah Rata, chalet ini juga sangat dekat dengan Ladang Strawberry YZ Agro dan KHM. 


Lokasi: Taman Sedia, Tanah Rata

Harga Dari: RM120 / malam


Tempah Segera Dari RM120!MYR 135.00 /night

Inginkan promosi hebat untuk percutian anda? Layari https://www.letsgoholiday.my/Promotion sekarang!

Homestay D'Cameron 

Homestay ini terletak kira-kira 6 minit ke Taman Sedia dan terletak di Tingkat 3. Namun, jangan risau, kerana apartment ini mempunyai lif. Rumah ini mempunyai 3 bilik dan 2 tandas dan selesa untuk 10 orang menginap. Homestay ini juga berdekatan dengan Pasar Malam Brinchang , 3 KM  ke Tanah Rata dan 5 KM ke Ladang Teh Sungai Palas.

Lokasi: S2-3-12 Sommer Square,Golden Hill 39000, Tanah Rata, Cameron Highlands, Pahang. (Google Map)

Harga: Dari RM250 / malam


Tempah Segera Dari RM250! Sweet Cameron Jaya

Sweet Cameron Jaya terletak 8 minit dari Taman Sedia dan lokasinya sangat strategik untuk pengunjung. Homestay ini terletak 1.5 KM dari Pasar Malam Brinchang, 1 KM ke MARDI, dan 2 KM ke Brinchang dan kawasan-kawasan tarikan pelancong. Rumah ini berada di tingkat 1 dan mempunyai lif serta selesa untuk 12 orang tetamu (3 bilik, 3 katil Queen dan 4 tilam tambahan disediakan).

Lokasi: 


Harga: Dari RM200 / malam


Tempah Segera Dari RM200! 
Jika anda mempunyai hasrat untuk melawat tempat lain di Cameron Highlands, kilk imej di atas untuk melihat senarai tempat penginapan di Cameron Highlands!


Search for accommodations

Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

4.26 (46 VOTES)