Senarai Hotel Berdekatan Cameron Highland Golf Course Featured Image

Senarai Hotel Berdekatan Cameron Highland Golf Course

By Norizan - May 15, 2019 (Last Updated Dec 06, 2021)

Kalau anda minat bermain golf tetapi tidak sanggup mengharung bahang matahari,  maka salah satu alternatif ekonomi yang kami boleh cadangkan ialah memilih untuk bermain di padang golf di Cameron Highland. Walaupun matahari itu tetap ada, namun cuaca yang sejuk dan nyaman di sana membolehkan anda berjalan dengan lega dari satu hole ke hole yang lain.  Sumber: GIPHY


Satu-satunya padang golf di Cameron Highland terletak di Brichang iaitu Kelab Golf Sultan Ahmad Shah. Padangnya yang berkeluasan 6101 meter, mempunyai 18 lubang,  17 par dikatakan agak mencabar dengan kawasan hijau yang beralun, sungai yang bengkang bengkok dan  bunker pasir halus.  Namun begitu, suasananya dingin dan selesa serta di kelilingi dengan panorama gunung ganang dan pepohon indah. 


Tetapi jika anda bukan seorang pemain golf, tidak salah memilih untuk ke Cameron Highland hujung minggu ini dan mengambil peluang untuk bersantai dan menikmati cuaca yang nyaman.  Di sini kami senaraikan hotel yang paling hampir  dengan padang golf Cameron highland untuk percutian anda dengan atau tanpa membawa beg golf!

Madani Hotel Cameron Highlands (Tanah Rata)


Madani Hotel Cameron Highlands adalah satu-satunya hotel berprinsipkan syariah Islam di Cameron Highland. Oleh itu jika anda prihatin khususnya mengenai kebersihan dan  status halal bagi makanan yang disediakan maka ini adalah tempat yang paling ideal untuk menginap sewaktu percutian anda di sini. 


Alamat: 15, Marigold Square, 39000 Tanah Rata, Cameron Highlands, Pahang

Bilangan tetamu 

Harga:  Dari MYR90 / semalam


Tempah sekarang dari RM90/semalam!  


Iris House Hotel

Iris House Hotel terletak di lokasi  ideal di Brinchang dan berada  sekitar 5 km jauhnya dari bandar Tanah Rata. Iris House Hotel dikelilingi pemandangan indah pergunungan dan mempunyai persekitaran yang mengekalkan gaya kedesaan Inggeris. 


Iris House Hotel amat sesuai untuk percutian keluarga dengan tempat-tempat pelancongan yang berdekatan dengan Big Red Strawberry Farm - 0.7 km, Kuil Sam Poh - 0.90km, Cactus Points - 0.7 km. Selain itu, hotel ini juga berhampiran dengan pelbagai resotran dan kemudahan lain seperti KFC, Steamboat Titiwangsa, Medan Selera, Restoran Melayu dan Cina, Restoran Mamak, Kedai Runcit,  Farmasi Cameron Highlands dan banyak lagi.


Alamat: 15, Marigold Square, 39000 Tanah Rata, Cameron Highlands, Pahang

Bilangan tetamu 

Harga:  Dari MYR159 / semalam


Tempah sekarang dari RM159/semalam!  


Darulmakmur Chalet


Darulmakmur Chalet dilengkapi sepenuhnya dengan permaidani lembut di kesemua 16 bilik.


Chalet ini terletak dalam jarak 5 minit pemanduan dari Tanah Rata dengan gerai makanan berhampiran homestay.


Alamat: 45, Kampung Taman Sedia, Tanah Rata, 39000 Cameron Highlands, Pahang

Bilangan tetamu 

Harga:  Dari MYR120 / semalam


Tempah sekarang dari RM120/semalam!


{{ promotion.Value }}% OFF! {{ promotion.CurrencyCode + " " + promotion.Value }} OFF!

MYR 280.00 /night

Klik sini untuk dapatkan kod promo untuk percutian anda

Sleepbox Hotel

Sleepbox Hotel terletak di tengah-tengah bandar Tanah Rata dan penginapan yang ideal dan berpatutan untuk pelawat yang ingin meneroka Cameron Highlands. Terletak di lokasi ideal, pelancong boleh dengan mudah mengakses tempat-tempat bersiar-siar yang terkenal dan mengembara. Ia mengambil masa kira-kira 5 minit berjalan kaki ke terminal bas Tanah Rata, 10 minit perjalanan ke Bandar Brinchang, 20 minit memandu ke Ladang Teh BOH dan 8 minit memandu ke Pasar Malam Tempatan.


Alamat: 5-2, Marigold Square, Jalan Besar, Tanah Rata, 39000 Cameron Highlands, Pahang

Bilangan tetamu -

Harga:  Dari MYR30 / semalam


Tempah sekarang dari RM30/semalam!  


Pines and Roses Hotel

Pines and Roses Hotel dilengkapi sepenuhnya dengan 3 Bilik Standard, 7 Bilik Keluarga dan 6 Dorm. Hotel ini terletak di P.O.Box 4, Brinchang, 39100 Cameron Highland, Pahang,  berhampiran KFC dan medan selera.

Deposit keselamatan sebanyak RM 50 diperlukan semasa mendaftar masuk.


Alamat: MDCH 8 , P.O.Box 4, Bandar Baru Brinchang, 39100 Cameron Highland, Pahang

Bilangan tetamu -

Harga:  Dari MYR70 / semalam


Tempah sekarang dari RM70/semalam!  


Inginkan lebih banyak senarai penginapan di Cameron Highlands? Klik saja pada gambar di bawah untuk melihat senarai penuh homestay, chalet dan hotel di Cameron Highlands! 


Search for accommodations

Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

0 (0 VOTE)