5 Homestay Terbaik di Teluk Cempedak, Kuantan Featured Image

5 Homestay Terbaik di Teluk Cempedak, Kuantan

By [email protected] - Jan 16, 2019 (Last Updated Jan 28, 2020)

Teringin nak ke pantai yang cantik tapi tak mahu ke pantai yang terlalu jauh dari kawasan bandar? Rasa macam nak lari dari hiruk pikuk bandar tapi tak nak tempat terlalu bosan juga. Kalau macam tu, jom kita ke Teluk Cempedak, Kuantan!Haa, ramai orang, kan? Tapi, walaupun ramai, tak semestinya kita perlu tukar plan kita untuk pergi ke pantai lain. Kita sebenarnya boleh adjust plan kita untuk kita lawat Teluk Cempedak pada waktu yang tak ada ramai orang. Contohnya, waktu pagi!


Kalau nak tahu, pantai Teluk Cempedak ni mengadap ke arah timur, jadi ianya adalah tempat yang paling sesuai untuk kita lihat matahari terbit! Kita boleh jadi ala-ala sunrise chasers gitu!(Kredit photo)


Cantik kan? Dan tak ramai orang pun waktu tu. Paling seronok kalau kita tak perlu berjalan jauh untuk ke pantai untuk lihat matahari terbit ni. Macam mana nak buat tu? Kita boleh tinggal di homestay di kawasan Teluk Cempedak. Alang-alang kita bercuti untuk beberapa hari di Kuantan, bolehlah kita menginap di Teluk Cempedak. Tak jauh sangat pun dari tempat-tempat menarik lain di Kuantan. Dekat bawah ni kami senaraikan 5 homestay di tepi Teluk Cempedak


GroundCrew BeachFront Homestay Kuantan

GroundCrew BeachFront Homestay Kuantan Gallery Photos

 Groundcrew Beach Front Homestay merupakan apartment 2 bilik dan 2 bilik air. Ianya sesuai untuk keluarga kecil atau pengunjung berkumpulan. Setiap bilik berhawa dingin, peti sejuk dan mesin basuh disediakan. Kolam renang dan tempat letak kereta jjuga terdapat di homestay ini.


Alamat: C-2-6, Pangsapuri Sutravilla, Jalan Pelindung Damai 5, Berserah, 26100 Kuantan Pahang.

Harga: dari RM120/malam

Tempah Sekarang


Homestay Fayyadhah (1) Medan Warisan

Homestay Fayyadhah (1) Medan Warisan Gallery Photos

Homestay ini merupakan apartment 3 bilik. Ianya menyediakan 1 bilik utama berhawa dingin dan ruang tamu berawa dingin. Tempat letak kereta, TV, peralatan memasak dan mesin disediakan.


Alamat: Blok B, 218, Jalan Tanah Putih, Apartment Medan Warisan, 25150 Kuantan, Pahang

Harga: dari RM130/malam

Tempah Sekarang


Bella Homestay

Bella Homestay Kuantan (Near Hospital) Gallery Photos

Bella Homestay ini merupakan rumah Semi-D yang lengkap dengan peralatan rumah. Ianya mempunyai 3 bilik dan 2 bilik air. Ia juga berdekatan dengan Gambang Waterpark, Teluk Cempedak dan Tanjung Lumpur. Homestay ini sesuai untuk keluarga besar yang merancang untuk percutian ke pantai. 


Alamat:108, Lorong Lengkok Kiri 1, Taman Tanah Putih Baru, 25150 Kuantan, Pahang

Harga: dari RM200/malam

Tempah Sekarang


Mahukan lebih pinjamatan untuk tempahan hotel dan homestay dengan kami? Klik di sini untuk kod promosi!

Mahu survey lagi penginapan lain di Kuantan? Klik pada gambar di bawah untuk senarai hotel terbaik di Kuantan.


Search for accommodations

Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

4.4 (83 VOTES)