Homestay Berdekatan A' Famosa Featured Image

Homestay Berdekatan A' Famosa

By Demo Andrew Homestay - Oct 09, 2018 (Last Updated Jul 10, 2019)

A Famosa Resort Melaka ialah salah satu lokasi pelancongan menarik di Melaka. Untuk percutian bajet bersama kumpulan atau keluarga yang besar, anda boleh tinggal di homestay yang berdekatan. Pada masa yang sama, hubungan silaturahim boleh bertambah erat bersama keluarga kerana anda tinggal bersama.784 D'Faro Villa


784 D'Faro Villa terletak dalam kawasan  A Famosa Alor Gajah, Melaka. Villa ini sangat sesuai untuk dijadikan tempat penginapan bagi percutian keluarga mahupun untuk gathering bersama rakan-rakan. Mempunyai kolam renang persendirian, peralatan BBQ, serta kemudahan memasak, dan mampu memuatkan sehingga 12 orang tetamu menjadikan ianya sangat dan menjadi pilihan utama! 


Lokasi: D Faro 784, A Famosa Jalan Kemus, Simpang Ampat, 78000 Alor Gajah, Melaka.Google Map )

Harga: RM 490 / malam

Bilangan Tetamu: 12

Bilik: 4


Book Now from RM490! Villa D'Amour (Bunga Tanjung)

Villa ini terletak di dalam A'Famosa Resort. Dilengkapi dengan kolam renang, villa ini boleh menampung 8 orang. Dapur pula dilengkapi dengan beberapa perkakas dapur, peti sejuk dan microwave. 3 bilik tidur beserta ruang tamu dilengkapi penghawa dingin untuk memastikan para tetamu sentiasa berada dalam keadaan selesa. Villa ini sesuai untuk buat event atau family gathering.

Lokasi: 1238, Villa D'Amour, 78000 Alor Gajah, Melaka ( Google Map )

Harga: RM 590 / malam

Bilangan Tetamu: 8

Bilik: 3


Book Now from RM590! D'Faro 812 VillaD'Faro 812 Villa ini juga turut berada di dalam kawasan A'Famosa Resort. Dilengkapi dengan kolam renang, villa ini mempunyai 4 bilik tidur yang boleh menampung 12 orang dan ruang tamu yang berhawa dingin. Selain itu, 'BBQ grill' juga disediakan dan kayu arang untuk bbq boleh didapatkan daripada penjaga villa dengan harga RM15 untuk 3kg ataupun para tetamu juga boleh membawa kayu arang sendiri. Villa ini hanya terbuka kepada umat Islam.

Location: A'Famosa Resort, Jalan Kemus, Simpang Empat, 78000 Alor Gajah, Melaka ( Google Map )

Rate: RM 680 / malam

No. of Pax: 20

Room: 4


Book Now from RM680! A'Famosa D'Amour Villa With Private Swimming Pool


Villa ini juga terletak dalam kawasan A'Famosa Resort. Villa ini boleh menampung 7 orang, sesuai untuk keluarga kecil. Dilengkapi dengan 'BBQ pit', villa ini juga sesuai untuk pelbagai event bersaiz kecil.

Lokasi: 1291, A'Famosa D'Amour Villa With Private Pool, Jalan Kemus, 78000 Alor Gajah, Melaka ( Google Map )

Harga: RM 680 / malam

Bilangan Tetamu: 20

Bilik: 4


Book Now from RM680! Condo D'Savoy


Condo D'Savoy merupakan homestay apartment yang juga berada dalam kawasan A'Famosa Resort. Pemilik homestay ini mempunyai 24 unit apartment untuk disewa. Fasiliti yang terdapat untuk homestay ini termasuk kolam renang, perkakas dapur dan tempat parkir kereta.

Lokasi: 1291, A'Famosa D'Amour Villa With Private Pool, Jalan Kemus, 78000 Alor Gajah, Melaka ( Google Map )

Harga: RM 250 / malam

Bilangan Tetamu: 12 

Bilik: 3


Book Now from RM250! Villa Homestay

Villa Homestay juga terdapat di dalam kawasan A'Famosa Resort. 'BBQ Grill" dan perkakas dapur disediakan untuk para tetamu. Tetamu juga dibenarkan memasak di dalam homestay ini. Villa ini juga mempunyai kolam renang untuk aktiviti beriadah bersama keluarga.

Lokasi: 795, A' Famosa Villa, Simpang Empat, 78000 Alor Gajah, Melaka ( Google Map )

Harga: RM 800 / malam

Bilangan Tetamu: 16

Bilik: 4


Book Now from RM800! 


Search for accommodations

Featured image of
Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

4 (1 VOTES)