Homestay Langkawi 4 Bilik Featured Image

Homestay Langkawi 4 Bilik

Dec 03, 2018

Pulau Langkawi merupakan sebuah pulau di dalam sempadan Kedah yang berada di bahagian utara Semananjung Malaysia. Pulau selalunya menjadi tumpuan para pelancong kerana sering dikelilingi laut yang menyumbangkan kepada suasananya yang sering berangin dan sesuai untuk bersantai. Selain daripada aspek geografinya, Pulau Langkawi juga menjadi tarikan kerana satu faktor ekonomi yang amat bermanfaatkan kepada para pelancong iaitu statusnya sebagai pulau bebas cukai.


Akan tetapi bukan semua barangan yang dijual itu adalah bebas cukai tetapi hanyalah beberapa barangan seperti coklat, barangan tembakau, minyak wangi, barangan dapur, beg, bagasi dan barangan sukan. Harganya memang murah sekali, sehingga 50-80% lebih murah daripada harga asalnya. Jadi jika anda ingin melancong ke Langkawi, anda mestilah membeli-belah barangan bebas cukai kalau tak rugilah datang sehingga Langkawi tetapi tidak mengambil kesempatan ini untuk membeli barangan bebas cukai. 


            


Tetapi tujuan anda membaca artikel ini adalah bukan kerana ingin tahu tentang barangan bebas cukai tetapi homestay 4 bilik di Langkawi 

Tempahlah percutian anda bersama kami hari ini untuk mendapatkan harga promosi!


Search for accommodations

Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

0 (0 VOTE)