10 Resort Terbaik Di Maldives Untuk Percutian Anda Featured Image

10 Resort Terbaik Di Maldives Untuk Percutian Anda

By Haqim - Mar 25, 2019 (Last Updated Apr 19, 2019)

Setiap orang mesti mendambakan percutian atau honeymoon ke Maldives kan? Bohong la kalau tidak letakkan Maldives sebagai wishlist destinasi yang diimpikan. 


Tapi sejauh manakah yang anda tahu tentang tempat-tempat menarik di Maldives selain pulau-pulaunya yang cantik dengan laut yang indah kebiruan? Maldives juga terkenal dengan resort-resortnya yang best dan sesuai anda yang merancang untuk honeymoon ke Maldives


Tapi bukankah ada yang kata hotel di Maldives mencecah sehingga  RM2000 per malam? Biar betul? 


Memang betul ada hotel & resort di sana menawarkan harga sebegitu tetapi jangan risau kerana masih ada banyak sebenarnya hotel & resort di sana anggaran dari serendah RM200 je semalam. Kalau dibahagi 2 orang baru seorang RM100 je. Murah sangat tu kan?


Di sini admin senaraikan 10 resort yang terbaik di Maldives




Sevinex Inn Maldives


Sevinex Inn ini terletak di Feridhoo, salah satu dari 200 pulau yang ada di Maldives. Resort ini mempunyai 2 jenis bilik berbalkoni dengan menghadap pemandangan laut Maldives. Fuhh best betul bila bayangkan kalau bangun pagi saja terus terpacak di balkoni kan ? Nak-nak semasa honeymoon, membuak-buak rasa sayang dan romantik dengan pasangan. 


Resort ini juga menyediakan satu cafe dan di kawasan sekitarnya juga ada terdapat supermarket dan akses untuk ke cafe yang dijamin halal. 


Alamat : Shabnamge, North Ari Atoll Feridhoo, 09060 Feridhoo, Maldives

Harga: Bermula dari MYR 182.90/malam

Bilangan Tetamu: 2 orang


Tempah Sekarang Dari RM 182.90 !


MO Hotel

Tengok tu luas betul swimming pool resort ini kan ? Siapa sangka resort sebegini di Maldives baru RM 250++ sahaja. Terkejut bukan ? Mo Hotel ini terletak di Gan, Maldives. Resort ini mempunyai 4 jenis bilik yang mempunyai kelengkapan yang cukup dan serba ada.

Selain itu juga, ia juga hanya 6 km sahaja dari Lapangan Terbang Kadhdhoo. Dekat betul, sampai terus tak perlu gaduh-gaduh nak naik boat untuk pulau lain, menginap di sini sahaja pon boleh, cantik pula tu harga pun murah.

Alamat : Laamu Gan, Reeko Star, Laamu Atoll,, 20191 Gan, Maldives
Harga: Bermula dari MYR 264.20/malam
Bilangan Tetamu : 2 orang

Tempah Sekarang Dari RM 264.20!


USD 55.00 /night

USD 45.00 /night

Klik sini untuk dapatkan kod promo untuk percutian anda. 

USD 45.00 /night

USD 70.00 /night

{{ promotion.Value }}% OFF! {{ promotion.CurrencyCode + " " + promotion.Value }} OFF!

USD 55.00 /night

Kuredhi Beach Inn


Kuredhi Beach Inn adalah admin punya personal favourite resort di Maldives. Nak tahu sebab apa, ciri dan konsep resort pulau yang moden dan elegan. Rasa tak nak keluar bilik pun ada. Keluar sahaja dari lobi resort terus nampak laut biru depan mata.


Resort ini terletak di ibu negara Maldives iaitu Male. Selain itu juga, pengunjung juga berpeluang untuk menikmati restoren yang berhampiran di persisiran pantai Maldives dan juga aktiviti-aktiviti seperti snorkeling, windsurfing dan diving. 


Resort ini mempunyai 3 jenis bilik yang lengkap dengan kemudahan dan kelengkapan seperti TV, hot shower, WIFI, peti air dan peti security. Lapangan Terbang Antarabangsa Male hanya 27 km dari resort ini. 


Alamat: 11-12, Ziyaaraiy Magu, Maafushi Island, 08090 Maafushi, Maldives

Harga: Bermula dari MYR 304.84/malam

Bilangan Tetamu: 2 orang


Tempah Sekarang Dari RM 304.84 !


Royal Inn Rasdhoo



Kalau anda nak puas lagi mengembara di pantai Maldives, bolehlah menginap di Royal Inn Rasdhoo yang terletak di Rasdhoo, Male. Di sini anda juga berpeluang untuk menyelam dan snorkeling di turtle bay, Bikini Bay.


Royal Inn Rasdhoo mempunyai 3 jenis penginapan bermalam dan antaranya ialah Standard Room dan Private Villa Garden. Pelbagai kemudahan dan kelengkapan penginapan disediakan sesuai untuk percutian berpasangan atau berkeluarga.


Alamat: Karishmaavilla/AA.Rasdhoo, Anboofannu Magu, Rasdhoo, Malé, Maldives

Harga: Bermula dari MYR 265.86/malam

Bilangan Tetamu: 2 orang


Tempah Sekarang Dari RM 265.86 !


Liberty Guest House 



Antara resort best yang ada di Maldives juga adalah Liberty Guest House. Apa yang bestnya di penginapan ini adalah ia berdekatan dan mudah untuk akses ke bandar kecil di Mahibadhoo. Jadi anda tidak perlu risau untuk tempat-tempat makan, hospital, masjid, bank dan supermarket di kawasan sekitarnya. 


Dan sebenarnya Liberty Guest House juga sesuai untuk anda yang yang merancang bercuti bersama anak anak kerana di sini juga ada disediakan playground park untuk kanak-kanak. 


Alang-alang dah menginap di sini anti jangan lepaskan peluang untuk mencuba canoeing di pantai laut Maldives. Dapatkan peluang dan pengalaman yang  bermakna semasa bercuti di Maldives.  


Alamat: Liberty Guest House, Ferose, Irumathee Magu, 00040 Adh Mahibadhoo, Maldives

Harga : Bermula dari MYR 284.52/malam

Bilangan Tetamu: 2 orang


Tempah Sekarang Dari RM 284.52 !



Banyak juga sebenarnya resort-resort yang murah di Maldives. Berbekalkan senarai resort dan guest house di atas, selepas ini bolehlah mula merancang percutian ke Maldives pula. Jangan simpan angan-angan itu lama sangat. Jom #MaldivesKeKita.


Lihat senarai penuh di Hotel Murah di Maldives  atau klik imej di bawah untuk mendapatkan banyak pakej harga yang berbaloi lagi murah.



Search for accommodations

Featured image of

Subscribe to us for awesome updates!

* indicates required

Rate this post

5 (1 VOTES)